Петриківський опорний заклад освіти
І-ІІІ ступенів Петриківської селищної ради
......... . Воскресенье, 21.07.2019, 20:52

Ви увійшли як Гість

| Група"Гості"|
Головна | Реєстрація | Вхід
» Меню сайту

» Категорії розділу
Класному керівнику [47]Методична робота [39]
Інформація [43]Сценарії свят [47]
Виховні заходи [64]Притчі [21]
Атестація і тарифна ставка [7]

» Користувачі

» Наша кнопка
 Петриківська сзш

» Погода в Петриківці

» Нові користувачі

» Цей день в історії

» Безпечний Інтернет

» Наші матеріали

» Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

» Наше опитування

Мої улюблені шкільні предмети
Всього відповідей: 208

Головна » Статті » Вчителям » Інформація

ІНСТРУКЦІЯ про заходи пожежної безпеки в приміщеннях закладу громадського харчування (кафе, їдальні, ресторану, бара тощо)

Відповідальному за пожежну безпеку

ІНСТРУКЦІЯ

про заходи пожежної безпеки в приміщеннях закладу громадського харчування

(кафе, їдальні, ресторану, бара тощо)

1.   Галузь застосування

Ця Інструкція поширюється на всі приміщення кафе (їдальні, ресторану, бара) встановлює вимоги пожежної безпеки, порядок дій у разі виникнення пожежі та є обов'язковою для вивчення й виконання персоналом, відповідальними за пожежну безпеку, всією обслугою. Вимоги Інструкції зобов'язані виконувати також відвідувачі.

2.  Вимоги пожежної безпеки

Керівний персонал та вся обслуга кафе (їдальні, ресторану, бара) під час прийняття на робо­ту й у процесі праці

повинні проходити протипожежний інструктаж і перевірку знань з питань пожежної безпеки.

Для забезпечення пожежної безпеки в закладі громадського харчування необхідно:

-    експлуатувати електромережі, електроприлади та іншу електроапаратуру тільки у справ­
ному стані, враховуючи рекомендації підприємств-виробників;

-    групові освітлювальні та силові щитки розміщати зазвичай поза залами або біля входів до них;

-    у разі виявлення пошкоджень електромереж, вимикачів, розеток, інших електропри­
ладів, газової апаратури (за наявності) негайно знеструмити (вимкнути) їх та вжити необ­
хідних заходів щодо приведення до пожежобезпечного стану;

-    у приміщеннях для зберігання горючих продуктів, тари або продуктів у горючій упа­
ковці для підключення засобів механізації встановлювати тільки триполюсні розетки із зазем-
лювальним контактом;

-    меблі та обладнання розміщати так, щоб евакуаційний прохід до виходу з приміщення
був вільний і становив не менше 1,35 м. Двері мають відчинятися назовні;

-    евакуаційні шляхи та виходи утримувати вільними, нічим не захаращеними, продукти
й тару протягом робочого часу слід транспортувати шляхами, що не перетинаються з вихода­
ми для відвідувачів;

-    зберігати товари, інші речовини та матеріали з урахуванням їхніх фізико-хімічних вла­
стивостей. Товари з підвищеною пожежною небезпекою утримувати в окремому, спеціально
пристосованому приміщенні;

-    складувати товари та матеріали на стелажах або в штабелях за наявності проходу між
ними завширшки не менше 1,0 м. Відстань між стінами та стелажами або штабелями повин­
на становити не менше 0,8 м;

-    територію та приміщення закладу утримувати впорядкованими та в чистоті, в міру накопи­
чення та після закінчення роботи горючі відходи прибирати у спеціально відведені сміттєзбірники;

-    наявні в закладі засоби протипожежного захисту та зв'язку (пожежну й охоронно-по­
жежну сигналізацію, автоматичні установки пожежогасіння, пожежні крани, первинні засоби
пожежогасіння тощо) утримувати у справному стані;

-    усі працівники обслуги зобов'язані вміти користуватися вогнегасниками, іншими пер­
винними засобами пожежогасіння, знати місця їх розташування.

У кафе (їдальні, ресторані, барі) не дозволяється:

-    улаштовувати тимчасові електромережі, прокладати електропроводи та кабелі безпосе­
редньо по горючій основі;

-    використовувати саморобні некалібровані плавкі вставки в запобіжниках, прокладати
електричні проводи та кабелі транзитом через складські приміщення, експлуатувати світиль­
ники без скляних ковпаків або з горючими розсіювачами (відбивачами);

                                                                                                                                        Документи для практичної роботи

Категорія: Інформація | Додав: Admin (10.08.2011)
Переглядів: 5183 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Міні профіль
Гість

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:20:52

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:

» ПЕРЕВОД САЙТА
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish

» Наша адреса
51800
Дніпропетровська обл.
Петриківський район
смт. Петриківка
проспект Петра Калнишевського,76
тел. (05634) 2–22–38

petschool@i.ua

Рік державної мови

Національно-патріотичне виховання

» 22 push up challenge


Віртуальна майстерня Петриківського розпису.

» Електронна атестація педагогічних працівників
free counters

» Банерська мережа

» Освіта Дніпропетровщини

» Освітній портал Дніпропетровщини

» З Днем народження
Вітаємо з Днем народження:

чебурашка(54), natalie(55), nykytyuk(35), opana(37), Admiral(35), Jene4ka(33), mariella_1986(33), климко(48), Logistic(27)!

Прийміть вітання наші щирі!

» Сайти Петриківщини

» Важливі сайти
Банер

Банер

Банер

Банер

Банер

Банер

» Державні установи

» Географія сайту
free counters

» Пошук

» Друзі сайту

» Освітні сайти
ДРУЗІ САЙТУ

» Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Cьогодні були на сайті

[ Повний список ]

Освітній портал PR-CY.ru Каталог MyList.com.ua Украина онлайн каталог сайтів [Vox.com.ua] Портал українця bigmir)net TOP 100 CY-PR.com Белый каталог сайтов  Яндекс.Метрика
Цена petdnepr.at.ua Траст petdnepr.at.ua Настоящий ПР petdnepr.at.ua petdnepr.at.ua Alexa/PR petdnepr.at.ua Tic/PR

Copyright MyCorp © 2019